20 november 2009

De musicaltrein gaat vertrekken


Een verslag van onze postduif
Zoals elke donderdagavond cirkelde ik vandaag ook weer boven de stationshal in de Nieuwe Kerk te Rijswijk. Na een paar weken hard en gestaag geoefend te hebben zijn de meeste passagiers klaar voor vertrek.

Eén man ijsbeert nog druk heen en weer op het perron. Een mobieltje in de hand. Verwoed tikt hij steeds hetzelfde nummer. Ziet eruit als een zakenman: netjes in het pak, aktetas in de hand. Wie zou hij bellen? Misschien heeft hij met zijn vriendin afgesproken op het perron. En kan hij haar nu niet vinden. Of zou hij nog snel even de laatste zaken op kantoor moeten afhandelen? Is hij zo’n manager voor wie zelfs op kerstavond de commercie gewoon doordraait?

Binnen in de trein zit een dame rustig naar buiten te kijken. Een heel verschil met die drukdoenerige man daarbuiten. Het lijkt wel of ik haar ken. Ja inderdaad, vorige week zondag heb ik haar nog horen preken in de kerk hier in Rijswijk. Wat doet zij hier nu in de trein naar Betlehem. Moet die dominee niet gewoon haar werk doen? Mensen inspireren in deze kerstdagen? Is dit een vlucht voor haar verplichtingen? Of gelooft ze zelf niet meer in de kerstboodschap?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de verhalen achter deze personages?
Kom dan kijken naar de musical De trein naar Betlehem. Uitvoeringen zijn op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 december in de Nieuwe Kerk. Aanvang 20.00 uur.

De kaartverkoop start 29 november a.s. vanaf donderdag 3 december kunt u elke donderdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur kaartjes kopen in de Nieuwe Kerk. De entree bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar. Vanaf 29 november kunt u ook telefonisch kaartjes reserveren bij Esther Rog op nummer 070 – 3946613. Of via het e-mail-adres: kaartenbetlehem@gmail.com



Graag tot ziens! Passagiers en bemanning van de trein naar Betlehem.